Režisér Villeneuve je připraven udělat z filmové Duny trilogii

Empire
28. 8. 2023 8:39
Režisér Villeneuve je připraven udělat z filmové Duny trilogii

Pokud by druhá část filmového sci-fi Duna uspěla, její režisér Denis Villeneuve rád natočí ještě třetí díl. Oznámil to v rozhovoru pro časopis Empire. "Mým snem by bylo udělat trilogii," řekl. První a druhý snímek vycházejí z románu Duna vydaného roku 1965. Sci-fi příběh točící se kolem nadvlády nad jednou pouštní planetou však spisovatel Frank Herbert a později jeho syn Brian rozvinuli v celou sérii. Villeneuve by rád zfilmoval minimálně ještě druhou knihu Spasitel Duny z roku 1969.

"Spasitel Duny byl napsaný v reakci na to, že čtenáři vnímali protagonistu Paula Atreida jako hrdinu. Tak to ale Herbert nechtěl. Moje adaptace je věrná předloze v tom ohledu, že před spasiteli spíš varuje," vysvětluje filmař. Na dotaz, zda existuje scénář ' třetího dílu, naznačil, že "má něco napsaného".

Film Duna: Část druhá byl čerstvě odloženz letošního podzimu na březen 2024. Studio Warner Bros. se k tomu odhodlalo kvůli pokračující stávce hollywoodských scenáristů a herců, kvůli níž by se hvězdy jako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya či Javier Bardem nemohly zapojit do propagace. Firma doufá, že z Duny udělá podobně lukrativní sérii jako třeba Hvězdné války a založí svět, v němž by se odehrávalo více filmů, seriálů či počítačových her a ke kterému by bylo možné vyrábět reklamní předměty jako hračky.

 

Právě se děje

Další zprávy