Policie potvrdila, že Ledger se náhodně předávkoval

kf
7. 2. 2008 9:10
Smrt herce způsobila kombinace léků na předpis
Heath Ledger s přítelkyní Michelle Willamsovou
Heath Ledger s přítelkyní Michelle Willamsovou | Foto: Reuters

New York - Vyšetřovatelé v New Yorku potvrdili, že osmadvacetiletý herec Heath Ledger zemřel 22. ledna 2008 na "náhodné předávkování legálně předepsanými léky" a že tedy za jeho smrtí nejsou tvrdé drogy.

Tato nařčení probleskovala hlavně v posledních dnech na veřejnosti a Ledgerova rodina v rodném Perthu v Austrálii se tyto dohady snaí co nejusilovněji dementovat.

Americká televize v této souvislosti odmítla "z piety" odvysílat záběry z klubu, na kterých prý kouřil marihuanu.

Ledger, který byl nalezen mrtvý ve svém bytě v newyorském SoHo,  právě natáčel film s režisérem Terrym Gilliamem The Imaginarium of Doctor Parnassus.

U Ledgera našla policie šest různých předpisů na léky včetně prášků na spaní a medikamentů potlačujících úzkost. Tři byly předepsány v Evropě, další měl herec z Ameriky.

Jednalo se o tišící prostředek Oxycontin a antidepresiva Valium a Xanax. Jejich konzumaci zdůvodňoval únavou z práce a poruchami spánku.

Podle mluvčí vyšetřovatelů je důvodem za smrti "kumulativní efekt léků".  Verdikt ovšem de facto úplně nevylučuje, že to mohla být sebevražda práčky, i když to jeho přátelé odmítají a policie to nepovažuje za pravděpodobné.

Hercův otec Kim Ledger výsledky vyšetřování vnímá jako "varování před kombinováním léků i v nízkých dávkách".

Foto: Bioscop
Čtěte také: Ledger by mohl dohrát svůj poslední film digitálně
Čtěte také: Ledger už nestihl zachránit dívku ze spárů ďábla
Čtěte také: Cowgay Ledger zemřel zřejmě na předávkování léky

Ledger patřil k nejnadanějším hercům své generace, jeho obliba a uznání stoupaly téměř s každým dalším filmem.

Nejvíc ho proslavila role v dramatu Zkrocená hora, kde ztvárnil spolu s Jakem Gyllenhaalem dvojici kovbojů, kteří se do sebe osudově zamilují a dvě desetiletí se spolu potají scházejí, přestože mají rodiny. Ledger byl za tento snímek nominován na Oscara.

Při natáčení se Ledger dal dohromady s herečkou Michelle Williamsovou. Společně měli dceru Matildu-Rose. Pár se nicméně loni rozešel.

Posledním dokončeným filmem Heathe Ledgera zůstává Temný rytíř, pokračování komiksového Batmana. Ledger v něm byl kontroverzně obsazen do role ústředního padoucha Jokera, jehož v prvním filmu hrál Jack Nicholson.

Režisér Gilliam se rozhodl, že film Imaginarium of Doctor Parnassus dokončí. Část scén dotočí s dvojníkem, který bude mít " digitálně" Ledgerovu tvář, a část příběhu, jenž se odehrává v různých časových rovinách, odehraje Johnny Depp.

 

Právě se děje

Další zprávy