Oppenheimer získal víc nominací na britské filmové ceny než Barbie

ČTK ČTK
18. 1. 2024 15:12
Oppenheimer získal víc nominací na britské filmové ceny než Barbie

Nejvíc nominací na britské ceny Bafta získalo historické drama Oppenheimer, následované komedií Chudáčci. Seznam ve čtvrtek zveřejnili pořadatelé, kteří vítěze oznámí 18. února v londýnském koncertním sále Royal Festival Hall. Večerem bude provázet herec David Tennant ze seriálu Pán času, informovala agentura AP.

Oppenheimer od Angličana Christophera Nolana už získal několik amerických cen Zlatý glóbus a očekává se, že bude patřit také k favoritům na Oscara. V Británii si nyní vysloužil 13 nominací, včetně té za nejlepší film.

Chudáčci režiséra Yorgose Lanthimose získali 11 nominací, mimo jiné v hlavní kategorii nejlepší film, kde je doplňují Zabijáci rozkvetlého měsíce od Martina Scorseseho s devíti nominacemi, francouzské soudní drama Anatomie pádu a vztahový snímek Zimní prázdniny. Ten čeští diváci uvidí příští měsíc.

Devět nominací má drama z prostředí nacistického koncentračního tábora v Osvětimi Zóna zájmu, které také teprve zamíří do českých kin. Kasovní trhák Barbie od americké režisérky Gretay Gerwig může nakonec uspět jen v pěti kategoriích.

 

Právě se děje

Další zprávy