Nejhrůzostrašnější celebrita ukáže nové album Praze

Kultura ČTK Kultura, ČTK
20. 2. 2012 10:21
Marilyn Manson v červenci představí album Born Villain
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Americký rockový provokatér Marilyn Manson a jeho stejnojmenná skupina v rámci turné k novému albu Born Villain vystoupí 15. července ve velkém sále pražské Lucerny. Deska se stejným titulem jako kniha, kterou vydal Marilyn Manson loni, by měla vyjít pravděpodobně v květnu.

Koncem loňského roku bylo na stránce www.bornvillain.com zveřejněno video k novému albu. Podmínkou pro jeho zhlédnutí je potvrzení o věku přesahujícím 18 let. Born Villain vyjde tři roky po desce The High End of Low.

Čtěte také:
Profesionální antikrist Manson postraší Prahu

Chris Vrenna, bubeník, který spolupracoval s Mansonem na novém albu, charakterizuje novinku jako zvukově podobnou s Antichrist Superstar a stylově ji řadí k Mechanical Animals. Mansonova hudba spojuje metal s elektronickou a industriální tvorbou, ale také popem. 

Foto: Aktuálně.cz

Třiačtyřicetiletý Manson, kterého proslavila nejen hudba, ale také image a snaha o bezpohlavní zjev, v Česku vystoupí popáté. Naposledy se v roce 2009 představil v Brně na Velodromu. Známý skandalista zvukařům přidělával starosti neustálým rozléváním vody a shazováním stojanů na mikrofony a světla. Žádné pověstné hororové kousky však nepředvedl; zůstal u obscénních gest, plivání a nadávek, jimiž častoval nepříliš spokojené publikum i členy své skupiny.

V letech 2001 a 2007 odehrál Manson dva halové koncerty v Praze, mezitím se roku 2003 zúčastnil festivalu v Táboře. Na veřejnosti se Manson prakticky nikdy neobjevuje bez bílého líčení a extravagantního oděvu. K tématům jeho písní patří satanismus, drogy, smrt, sebevražda a sex ve všech myslitelných podobách. Jeho pseudonym je složen z křestního jména slavné herečky Marilyn Monroe a příjmení vraha Charlese Mansona. 

Kapela má na podporu prodeje nového alba naplánováno turné, které začne 24. února v australském Brisbane a po koncertech v Asii a USA se v květnu přesune do Evropy. Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 900 korun plus poplatky. 

Loni byl Marilyn Manson zvolen nejhrůzostrašnější celebritou. Druhá podle Američanů, kterých se dotazovala společnost E-Poll Market Research, skončila žena, kterou v červenci soud zprostil obvinění z vraždy dcery.

 

Právě se děje

Další zprávy