Mlok zůstal v New Yorku déle, odhaluje děj svého filmu JKR

jla
8. 10. 2014 11:43
Rowlingová připravuje scénář k adaptaci knihy Fantastická zvířata a kde je najít. Na Twitteru dává fanouškům hádanky, jež odhalují děj filmu.
J.K. Rowlingová.
J.K. Rowlingová. | Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Duchovní matka Harryho Pottera J. K. Rowlingová na Twitteru rozjela novou hru s fanoušky světa kouzel. Dává jim hádanky spojené s přípravou scénáře pro filmovou adaptaci knihy Fantastická zvířata a kde je najít.

Foto: Aktuálně.cz

Hádanka zněla "Cry, foe! Run amok! Fa awry! My wand won’t tolerate this nonsense" (Breč nepříteli! Šílej! Zákon je pokřiven! Moje hůlka nebude tolerovat takový nesmysl). Její řešení zabralo fanouškům necelé dva dny.

JKR: Není to o návratu Harryho Pottera

"V přesmyčce  je schovaná jen jedna věta psána v angličtině. Nevymýšlejte žádná nová slova," nebo "Ne. Nesouvisí to s návratem Harryho Pottera," radila neúspěšným řešitelům spisovatelka. Pak prozradila, že hledají první větu synopse Mlokova příběhu, která sice není ve scénáři, ale pro ukotvení příběhu v prostoru a čase je klíčová.

Newt only meant to stay in New York for a few hours. Circumstances ensured that he remained... for the length of a movie, anyway. X J. K. Rowlingová

O pár hodin později "vykřikla" správnou odpověď jedna z milovnic všeho kolem Potterova světa (jak uvádí na svém twitterovém účtu) Emily Strong. "Pan Mlok Scamander měl v plánu zůstat v New Yorku jen pár hodin," znělo řešení hádanky.

Rowlingová v reakci na vítězný tweet poodhalila ještě trochu více situaci ohledně Mlokova pobytu v New Yorku. "Okolnosti se však postaraly o to, aby v New Yorku zůstal... beztak po celou dobu filmu," dodala.

 

Právě se děje

Další zprávy