Kina uvedou vítěze z Cannes. Podívejte se, co nakoupili čeští distributoři

Kultura Kultura
21. 5. 2018 17:08
Takřka všechny filmy, které uspěly na právě skončeném festivalu v Cannes, brzy uvidí čeští diváci.

Vyplývá to z ankety Aktuálně.cz mezi distribučními společnostmi Aerofilms, CinemArt, Bioscop, Falcon, Vertical Entertainment, AČFK, Artcam a Film Europe. Ta poslední tituly, na něž zakoupila práva, představí souhrnně na podzimní české přehlídce Be2Can, zaměřené na díla z nejdůležitějších kinematografických festivalů v Evropě.

Leave No Trace

Režie: Debra Graniková, distribuce Falcon

Pětapadesátiletá americká režisérka Debra Graniková získala již několik cen na festivalu Sundance, kde před osmi lety zaznamenala úspěch s titulem Do morku kosti - jednou z prvních větších rolí Jennifer Lawrenceové, dnes přední hollywoodské hvězdy.

Do Cannes letos režisérka přivezla novinku Leave No Trace s Benem Fosterem v hlavní roli otce, jenž se svou třináctiletou dcerou žije na kraji společnosti v parku u amerického Portlandu. Společně sdílí stan, čtou knihy, vaří si, schovávají se před policií a otec jednou za čas cestuje do města, kde na předpis vyzvedává opioidy a hned je prodává na černém trhu.

"Film bude letos uveden na festivalu v Karlových Varech. Zda půjde také do běžné kinodistribuce, se zatím neví," říká mluvčí české společnosti Falcon, která na snímek Leave No Trace získala práva. V Cannes byl uveden v nezávislé sekci Quinzaine des réalisateurs, tedy Patnáctka režisérů.

 

Právě se děje

Další zprávy