Kina uvedou vítěze z Cannes. Podívejte se, co nakoupili čeští distributoři

Kultura Kultura
21. 5. 2018 17:08
Takřka všechny filmy, které uspěly na právě skončeném festivalu v Cannes, brzy uvidí čeští diváci.

Vyplývá to z ankety Aktuálně.cz mezi distribučními společnostmi Aerofilms, CinemArt, Bioscop, Falcon, Vertical Entertainment, AČFK, Artcam a Film Europe. Ta poslední tituly, na něž zakoupila práva, představí souhrnně na podzimní české přehlídce Be2Can, zaměřené na díla z nejdůležitějších kinematografických festivalů v Evropě.

Všichni to vědí

Režie: Asghar Farhádí, distribuce Aerofilms

Zahajovací film letošního festivalu v Cannes natočil íránský režisér Asghar Farhádí, autor komorního oscarového dramatu Rozchod Nadera a Simin. V jeho novince o nepovedeném rodinném znovushledání a jednom únosu účinkují španělští herci Javier Bardem a Penélope Cruzová.

Ta hraje vdanou Lauru, jež se z Argentiny vrací do rodného Španělska i s dospívající dcerou Irene, aby navštívily svatbu. Během svatební noci ale Irene zmizí a matka později dostane vzkaz od únosců, že jí dceru vrátí jen za výkupné ve výši 300 tisíc eur.

"Zdrojem veškerého napětí ve filmu jsou peníze. Městečko je deprivované, trpí vysokou nezaměstnaností a místní pohrdají těmi, kterým se podařilo odjet a uspět jinde," popsal britský list Independent.

Film Všichni to vědí, jenž byl v Cannes uveden v hlavní soutěžní sekci, do českých biografů pošlou Aerofilms.

 

Právě se děje

Další zprávy