Kina Cinema City i Cinestar otevřou příští čtvrtek

ČTK ČTK
3. 6. 2021 18:56
Kina Cinema City i Cinestar otevřou příští čtvrtek

Kina spadající pod sítě Cinema City a Cinestar po mnohaměsíční uzávěře opět přivítají diváky 10. června. Příští čtvrtek začne fungovat 12 multiplexů a jeden megaplex Cinema City i všech 13 poboček Cinestaru. "Otevřeme, i kdyby vládní podmínky platily v dnešní podobě," avizuje šéf Cinestaru Jan Bradáč. "Chceme ale, aby ministerstvo zdravotnictví ukončilo diskriminaci kultury," dodává.

Firmy budou dodržovat vládní opatření, například nechají volné sedačky mezi skupinami diváků. Povolení promítat od 24. května pro polovinu kapacity sálu s povinností testu a roušek zatím využily pouze některé jednosálové biografy. Multiplexy, které kvůli uzavření z důvodu pandemie vykázaly stamilionové ztráty, nechtěly otevírat bez toho, aniž by směly prodávat občerstvení. To má pro ně výrazný finanční efekt.

S otevřením multiplexů se diváci mohou těšit na film Cruella z dílny Walta Disneyho, pokračování úspěšného hororu Tiché místo: Část II, na animovaného Toma a Jerryho nebo monstra Godzilla vs. Kong. V letních měsících na plátna dorazí hollywoodský trhák Black Widow nebo bondovka Není čas zemřít. Očekávané jsou také české filmy jako komedie Matky, výpravný snímek Miroslava Ondříčka Zátopek nebo celovečerní dokument o Karlu Gottovi nazvaný Karel.

 

Právě se děje

Další zprávy