Na co zajít ve Varech? Na vítěze z Cannes, Maradonu nebo špiony z listopadu 1989

tst tst
27. 6. 2019 14:21
Na festivalu v Karlových Varech, který začíná tento pátek, bude k vidění portrét Diega Maradony, novinka s Willemem Dafoem nebo vítězný snímek z Cannes o chudé rodině, která se vetře do přízně bohatých. 10 filmů doporučuje programový ředitel festivalu Karel Och a jeden tip navrch tlumočí od své předchůdkyně Evy Zaoralové.
Ukázka z filmu Tommaso. | Video: The Upcoming

Tommaso

Režie: Abel Ferrara

Willem Dafoe v předchozím filmu Abela Ferrary ztvárnil režiséra Piera Paola Pasoliniho. Také ve Ferrarově novince se Dafoe zhostil hlavní role, místem "činu" je opět Řím. Příběh má tentokrát fiktivní kontury, opět ale jde o zápas umělce s temnými stránkami lidské existence.

Sedmašedesátiletý newyorský filmař Abel Ferrara patří k největším bouřlivákům a solitérům americké kinematografie. Dafoe ve snímku Tommaso ztvárnil jeho alter ego.

Výsledkem je nízkorozpočtové dílo o střetu kdysi úspěšného umělce s realitou, drobný, na Ferraru až nezvykle intimní film. Stojí na strhujících proměnách jednoho z nejlepších amerických herců, který je pohříchu málo obsazován do hlavních rolí.

 

Právě se děje

Další zprávy