Na co zajít ve Varech? Na vítěze z Cannes, Maradonu nebo špiony z listopadu 1989

tst tst
27. 6. 2019 14:21
Na festivalu v Karlových Varech, který začíná tento pátek, bude k vidění portrét Diega Maradony, novinka s Willemem Dafoem nebo vítězný snímek z Cannes o chudé rodině, která se vetře do přízně bohatých. 10 filmů doporučuje programový ředitel festivalu Karel Och a jeden tip navrch tlumočí od své předchůdkyně Evy Zaoralové.
Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Bez vědomí

Režie: Ivan Zachariáš

Před třemi lety Karlovy Vary s úspěchem uvedly první díly seriálu Pustina. Nyní se situace opakuje. "Opět jsme se podívali v kanceláři HBO na první dva díly a uvědomili jsme si, že je to formát, v němž je režisérovi Ivanu Zachariášovi velmi dobře," komentuje programový ředitel Karlových Varů Karel Och, proč vybral nový špionážní seriál nazvaný Bez vědomí.

Opět ho režíroval Ivan Zachariáš, tentokrát se však dotýká událostí těsně před listopadem 1989.

"Vzniká prostor na ploše šesti dílů rozepsat všechny postavy a už na konci druhé části je zrelativizovat. Hlad po tom, jak se příběh vyvíjí dále, bude uspokojen až v listopadu při televizní premiéře. A ten hlad bude velký. Je to napínavý, sugestivní, skvěle napsaný i zahraný seriál, s výtečnou muzikou. A jak jsme si ověřili už u Pustiny, obří plátno velkého sálu ještě zdůrazní všechny tyhle kvality," říká Och.

"Nadšení jsme byli také z toho, jak režisér používá lokace z druhé poloviny osmdesátých let, kterých kvapem ubývá, ta studená opuštěná nároží, polorozpadlá místa, která jsou pro takový příběh ideální," dodává programový ředitel.

 

Právě se děje

Další zprávy