Kam pro DVD na Vánoce? Do ponožek

Irena Hejdová Irena Hejdová
18. 12. 2006 9:00
Tipy - Předvánoční DVD trh je zaplaven nepřebernou nabídkou filmových hitů. Kdo přece jen přebere, může do Levných knih nebo Terryho ponožek.

Nicméně nejdřív trocha klasiky: romantiku pro dámy nabídne skvělá Pýcha a předsudek, tajemství a mystiku pro pány adaptace Brownova besselleru Šifra mistra Leonarda. Dobrodruhy potěší Piráti z Karibiku 2 a děti dvojdiskové vydání obou dílů Doby ledové či české Fimfárum 2.

Foto: Bontonfilm

Příznivce hororu potěší kultovní Hostel a ctitele vydařených životopisných snímků Walk the Line o bouřlivém životě zpěváka Johnnyho Cashe. Z českých filmů jsou asi nejvděčnější volbou Vejdělkovi Účastníci zájezdu.

Mezi luxusní dárky se řadí dvacetidisková série James Bond 007 Monster Box za téměř 10 tisíc korun. Stříbrný kufr obsahuje všechny klasické příběhy slavného agenta, který nyní brázdí světová kina v nejnovější bondovce Casino Royale.

Infobox
Autor fotografie: Profimédia

Infobox

DVD TIPY

  • romantický film: Pýcha a předsudek
  • horor: Hostel
  • pro děti: Doba ledová 2, Fimfárum 2
  • komedie: Účastníci zájezdu, Černá kočka, bílý kocour, Manželství po italsku
  • dobrodružné: sada James Bond, Šifra mistra Leonarda
  • pro náročné: Dítě, Nový svět, Idioti, Sladký život

Na DVD ale lze zhlédnout i filmy, které se do české distribuce nedostaly. Třeba ohromující Nový svět, filmový epos o objevení Ameriky a krásné Pocahontas, který natočil Terrence Malick, autor filmů Tenká červená linie či Nebeské dny.

Náročnější diváky zaujme i kolekce Aerofilms, ve které od září vyšel Dvojí život Veroniky Krzystofa Kieslowského, Idioti dánského režiséra Larse von Trier a Stvořeni pro lásku režiséra Wong Kar-waie.

V nejbližší době tu vyjde i vítěz loňských Cannes, film Dítě, černobílá klasika Metropolis a temné sci-fi 2046. Filmy jsou výhradně v prodeji ve "filmové galanterii" Terryho ponožky ve foyer pražského kina Světozor či na internetu na www.kolekce666.cz.

Nejpestřejší nabídku má ale nenápadný soupeř velkých distribucí. "Koloniál" Levné knihy pokračuje v zaplňování mezer vydáváním klasiky světové kinematografie, kterou nabízí za bezkonkurenční cenu 99 korun.

film Dítě
film Dítě | Foto: Projekt 100

Vydal už sadu filmů Francoise Truffauta, Akiry Kurosawy, Piera Paola Pasoliniho či Ingmara Bergmana, ale také nejlepší filmy Federica Felliniho včetně snímků 8 a půl a Sladký život nebo třeba báječnou komedii Manželství po italsku Vittoria de Sicy, v níž excelují Sophia Lorenová a Marcello Mastroianni.

Na pultech Levných knih leží i Almodóvarova Špatná výchova, balkánská fantazie Černá kočka, bílý kocour Emira Kusturicy či Zeffirelliho adaptace Jana Eyrová.

 

Právě se děje

Další zprávy