50 nejočekávanějších filmů roku 2020: Duna, Top Gun 2, Bond, Havel, Ježíš a další

Kultura Kultura
9. 1. 2020 12:00
Kina a streamovací služby letos uvedou další bondovku, pokračování Top Gun, sci-fi Duna, příští film Sofie Coppolové s Billem Murraym nebo novinky režisérů Paola Sorrentina a Wese Andersona. Dojde na samostatné příběhy postav z Big Lebowského a Rodiny Sopránů nebo podobenství o Ježíšovi od Terrence Malicka. Očekávání vyvolávají životopisné snímky o Václavu Havlovi a Emilu Zátopkovi.
Noví mutanti budou mít premiéru v dubnu. | Video: Marvel

Noví mutanti

Režie: Josh Boone, česká premiéra 2. dubna

Ze světa superhrdinů X-Men pochází už několikrát odložený film Noví mutanti, který letos uvede společnost Marvel. Hororově laděný snímek vypráví o pětici dospívajících dívek a chlapců, kteří, drženi v tajném zařízení, objevují své nadpřirozené schopnosti. Bojovat budou na život a na smrt.

Za filmem stojí čtyřicetiletý Josh Boone, autor populární romantické teenagerské story Hvězdy nám nepřály. Snímek chce oslovit světové publikum, každý z hrdinů má proto jiné etnické zázemí - na plátně se objeví mutanti z Ruska, Skotska, USA či Brazílie. Na plakátech se skví jména Maisie Williamsové ze Hry o trůny, Charlieho Heatona ze seriálu Stranger Things nebo Anyi Taylorové-Joyové, známé ze snímku Skleněný.

 

Právě se děje

Další zprávy