Experti, Panicové, Rafťáci: Kdo vyhraje?

Irena Hejdová Irena Hejdová
11. 10. 2006 15:00
Ostrov - V úterý začal v Ostrově festival dětských filmů. Uvnitř: EXKLUZIVNÍ VIDEOREPORTÁŽ

V soutěži se utká 10 filmů, z toho 4 celovečerní snímky a 6 televizních pohádek.

Filmovou tvorbu zastupují krom pohádky Anděl Páně tři letošní teenagerské komedie - Rafťáci, Panic je nanic, Experti, což slibuje vcelku pikantní souboj.

Panic je nanic
Panic je nanic | Foto: Aktuálně.cz

Další snímky se promítají mimo soutěž - třeba animované Fimfárum 2 nebo rodinná komedie Jak se krotí krokodýli.

V rámci doprovodného cyklu Hudební filmy budou k vidění snímky Kdyby tisíc klarinetů, Rebelové, Ať žijí duchové nebo film Přijela k nám pouť, s jehož tvůrci se budou moci návštěvníci festivalu potkat.

Rafťáci
Rafťáci | Foto: Falcon

Ostrovský Filmový a televizní festival Oty Hofmana vznikl už v roce 1969. Je sice spíše lokální přehlídkou, myslí ale i na nejmenší diváky.

Pro ty jsou přichystány animované filmy, festivalová školka a Země pohádek. Nabídku doplňuje ohňostroj, středeční zábavné odpoledne a výstava netradičních hudebních nástrojů.

Foto: Aktuálně.cz

Děti na festivalu nesedí jen v kině, ale podílejí se i na jeho medializaci.

Vydávají festivalové noviny, mají festivalové rádio i televizi. Právě na reportáže dětské televize Osmička se od středy exkluzivně mohou podívat i čtenáři Aktuálně.cz.

  •  Středa 11. října - V úterý večer proběhlo slavnostní zahájení festivalu. Zahájil ho film režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně. V podvečer do křesla pro hosta zasedli představitelé filmu Experti, se kterými vám přinášíme rozhovor.


  • Čtvrtek 12. října - Ve čtvrtečním vydání Vám představíme filmy Jak se krotí krokodýli, Přijela k nám pouť a Rafťáci, které zde uvedl Jan Antonín Duchoslav - představitel role obchodníka Turka, kterého můžete také znát z filmu Sněženky a machři jako Vikyho Cabadaje.

 

  • Pátek 13.října - V pátečním vydání vám představíme filmy Kamenný klíč,Oliver Twist nebo Panic je na nic. Ten přijel podpořit svojí přítomností i herec Michal Hruška. Možná vás potěší zprávička z Divadla z bedny Karlovy Vary anebo krátká ukázka z dětské diskotéky.


  • Sobota 14.října - V sobotním, ale i posledním vydání festivalového očka se můžete těšit na film Ať žijí duchové,Fimfárum a Příběh modré planety. A také na anketu na téma děti v mediích a nakonec závěrečné slavnostní zakončení.


 

Právě se děje

Další zprávy