"Držte si ponožky!" nabádá diváky film Lichožrouti. Toto jsou jeho hrdinové

Total HelpArt, Falcon, hrz
5. 8. 2016 21:12
"My Lichožrouti jsme doteď žili jen v knížkách, ale letos v říjnu se za vámi chystáme i do kina. Uvidíte, že být Lichožrout je jedno velké dobrodružství. Najít svou rodinu, ochránit ji a naučit se žít s vámi lidmi, to chce odvahu. A tu my máme. Nejsme totiž žádní fuskáči. Jsme Lichožrouti!" lákají diváky oblíbené postavičky na blížící se premiéru filmu. Seznamte se s jeho hrdiny a s herci, kteří jim propůjčili hlas.

Ostří hoši

Foto: HelpArt, Falcon

PADRÁT

Dabér: Václav Koubek
Heslo:
Svým padrátkem rozpáře každý dveře, fusekli i trezor!

Unavený pražský zlodějíček ponožek na odpočinku. Svůj legendární padrátek - paklíček z drátku - má pořád na nose. Teď už ho používá spíš jako brejličky.  Všechno sice poplete, ale pořád má zlaté lichožroutské ručičky.

VASIL

Dabér: Matěj Ruppert
Heslo:
Na koho na Padreho příkaz šáhnul, z toho zůstaly jen bavlnky!

Původem ruský Lichožrout přivandrovalý do Prahy. Narodil se jako dobrák. Jenže byl od malička dvakrát větší a silnější než jeho vrstevníci. A taky měl dvakrát větší hlad. V kraji, kde vyrůstal se místo ponožek nosily  hadry a onuce. K jídlu tedy nic moc. Vasil už jako kluk snil o tom, že uteče za lepším. A taky to jednoho dne udělal.

ŠKRTIČ ČANGO

Dabér: Aleš Najbrt
Heslo:
Nikdo neuměl zaškrtit nohu pod kolenem tak, že člověk nepostřehnul, že mu zmizela ponožka i s polobotkou!

Narodil se jako potomek vietnamských Lichožroutů ze Saigonu v pražské vietnamské restauraci na rozhraní Karlína a Žižkova. Je nejchytřejší a  ze všech ostrých hochů i nejčilejší. Na rozdíl od nich se pořád nenacpává ponožkami, takže mu při loupení nepřekáží břicho jako například Vasilovi.

 

Právě se děje

Další zprávy