"Držte si ponožky!" nabádá diváky film Lichožrouti. Toto jsou jeho hrdinové

Total HelpArt, Falcon, hrz
5. 8. 2016 21:12
"My Lichožrouti jsme doteď žili jen v knížkách, ale letos v říjnu se za vámi chystáme i do kina. Uvidíte, že být Lichožrout je jedno velké dobrodružství. Najít svou rodinu, ochránit ji a naučit se žít s vámi lidmi, to chce odvahu. A tu my máme. Nejsme totiž žádní fuskáči. Jsme Lichožrouti!" lákají diváky oblíbené postavičky na blížící se premiéru filmu. Seznamte se s jeho hrdiny a s herci, kteří jim propůjčili hlas.

Padre

Foto: HelpArt, Falcon

Dabér: Ondřej Trojan

Heslo: „Ponožtičky, podkolenky, fusekličky… Schovávat! Sbírat! Hromadit! Fusekle se totiž nekazí!“

Táta dvojčat Tulamora a Ramsese a Hihlíkův strejda. Bručoun, který kdysi obral o fusekle půlku města. Ale jen o lichý. Nikdy nevezmeš celý pár… to je jeho heslo. A to učí i své kluky. Padre je prostě pravý Lichožrout a jeho půda je ponožkový ráj.

Padre a jeho zmizelý bratr, tatínek Hihlíka, byli jako kluci chudičcí, často mívali hlad a museli žvýkat ne moc chutné silonové a krepsilonové ponožky z Východního Německa. Padre se už tehdy rozhodl, že nikdy nebude trpět nedostatkem a je jedno, jak se k ponožkám dostane, hlavně, že jich bude mít dost. Vydal se na mafiánskou dráhu a rozkmotřil se se svým otcem, Hihlíkovým dědou Lamorem.

 

Právě se děje

Další zprávy