Autoroboti zkásnou diváky v kinech i potřetí

Kultura Kultura, Red Kul
4. 10. 2009 9:20
Premiéra Transformers 3 bude 1. července 2011
Foto: archiv

Los Angeles - Nadcházející dražba, na níž bude k mání motocyklová kombinéza Megan Foxové,  pětimetrový robot Bumblebee a více než stovka rekvizit ze série o souboji hodných a zlých auto-robotů z vesmíru, nebude mít příchuť nostalgie, ale radostného očekávání fanoušků a první marketingové akce.

Režisér Michael Bay totiž tento týden potvrdil, že se potřetí vrátí k Transformerům. A hned oznámil i datum premiéry, film by měl do kin přijít 1. července 2011 a určitě opět naplní jeho oblíbenou poučku Když máš peníze, ukaž je na plátně.

Druhý díl, jenž potvrdil pověst Baye coby krále akčních megalomanů, sice nesklidil takový ohlas jako jednička, ale co je pro producenty hlavní argument: na celé čáře porazil robotího konkurenta Terminator Salvation a je nejúspěšnějším filmem letošního roku, když doposud utržil ve světových kinech 832 milionů dolarů.

Foto: archiv
Čtěte také:
Recenze: Transformers 2 hýří příliš mnoha atrakcemi
Steven Spielberg a George Lucas vydělávají nejvíc
Recenze: G. I. Joe je zábavněji zamaskovaný Top Gun

Oba díly tak dohromady přinesly studiím společnostem Paramount a DreamWorks přes 1,5 miliardy. Až se budou příštím rok dělat žebříčky nejvíce vydělávajících mužů ve filmovém průmyslu, vyšvihne se možná Steven Spielberg jako spoluzakladatel DreamWorks diky Transformerům dvojce do čela a přeskočí parťáka George Lucase.

Osvědčený tým se nemění, a tak už nabídku na třetí Transformers dostal Shia LaBeouf i fešanda Foxová, na scénáři by se měl opět podílet Ehren Kruger.

"Jo, tak je to oficiální, máme skvělý příběh pro Transformers 3. Dneska je den číslo jedna," napsal ve čtvrtek Bay na své stránce.

Strávil ho pracovně: jednal ve slavném efektovém studiu ILM George Lucase v San Francisku, poté s Kruegerem navštívili hračkářskou firmu Hasbro, jejíž figurky jsou základem filmu, aby tu mluvili o nových postavách a auto-robotech,  kteří  by se ve trojce měli objevit. Žádné podrobnosti ale zatím nejsou známy.

Paramount chystá na léto 2010 i další hity, které mají základ ve světě klukovských fetišů. Podle marvelovských komiksů vzniknou filmy Thor a First Avenger: Captain America. Opět spolu s DreamWorks pak uvede do kin pokračování animované Kung Fu Pandy s podtitulem The Kaboom of Doom.

Foto: archiv

Bay si teď nicméně hodlá vzít velkorozpočtové prázdniny a chce prý natočit malý film. Předlouhou by měl být scénář dvojice Christopher Markus a Stephen McFeely (Letopisy Narnie) - ti vyprávějí o skutečné události z minulého desetiletí, kdy se členové fitness klubu dali na vydírání. Film Pain and Gain má být ovšem černá komedie, prý něco mezi Fargem a Pulp Fiction .

Podle nepotvrzených zpráv jedná Bay také o třetím díle policejních Mizerů; mluví se už o první verzi scénáře, ale vše je v rovině spekulací. K možnosti návratu se nevyjádřili ani herci Will Smith a Martin Lawrence.

Zdá se každopádně, že Bay zatím uvíznul v natáčení dalších a dalších pokračování svých už dříve úspěšných filmů. Pokus vykročit trochu jinam - se sci-fi Ostrov - se totiž setkal se značným diváckým i kritickým neúspěchem.

 

Právě se děje

Další zprávy