Anděla Páně 2 viděl milion diváků, režisér Jiří Strach připustil, že natočí třetí díl

Kultura Kultura
12. 1. 2017 13:07
Film Anděl Páně 2 pokořil v šestém týdnu od premiéry hranici milionu diváků. Volné pokračování vánoční pohádky s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích režíroval Jiří Strach. Ten připustil, že v budoucnu uvažuje i o třetím díle. „Nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře. Pakliže bude vynikající nápad ve skvělém scénáři, vyrazíme opět do nebe na mejdan s Pánem Bohem a všemi svatými. Pakliže bychom ale my tři příběhu nebo humoru nevěřili, tak potom ani za milion – korun, dolarů nebo diváků. Nechceme zklamat ani vás, ani sebe,“ dodali společně Jiří Strach, Ivan Trojan a Jiří Dvořák.
Ivan Trojan
Ivan Trojan | Foto: Falcon

Pohádka Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha překonala v tuzemských kinech hranici milionu diváků. Podle údajů distributora film vidělo 1 001 419 lidí.

Po roce 2000 dosáhly na milionovou hranici návštěvnosti z českých filmů pouze Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Ženy v pokušení a nyní Anděl Páně 2.

Vůbec nejnavštěvovanějším českým filmem je pak pohádka Pyšná princezna z roku 1952, kterou v kinech vidělo 8,2 milionu lidí.

Anděl Páně 2 je nejúspěšnějším českým filmem v počtu diváků za první víkend v kinech. První tři po sobě jdoucí víkendy po premiéře překročila jeho návštěvnost 100 tisíc diváků a stal se nejnavštěvovanějším snímkem roku 2016 v tuzemských kinech.

"Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře," vzkázali filmovým fanouškům tvůrci.

Aktuální ohlas diváků i kin ukazuje, že zájem o Anděla Páně 2 trvá. Kina po celém Česku neustále přidávají představení a mnohde je stále vyprodáno.

Celé rodiny chodí na film i opakovaně a pražská multikina o víkendech film promítají každou hodinu. Režisér Strach na svém Facebooku slíbil, že každému, kdo mu zašle video s nahrávkou písně Modlitba, kterou ve filmu zpívá Vojta Dyk, zašle tričko s motivem z filmu. Na některých místech tuto skladbu nacvičovali na půlnoční.

Jako recenzent půjdu proti většinovému názoru diváků. Pohádka Anděl Páně 2 se nepovedla z mnoha hledisek, tvrdí Kamil Fila a shrnuje argumenty proč. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy