Anděl Páně 2 útočí na historický rekord, na Strachovu pohádku přišel do kina téměř milion lidí

ČTK ČTK
9. 1. 2017 16:06
Pokračování oblíbené pohádky s Ivanem Trojanem utržilo 113 milionů korun a útočí na rekord Jana Svěráka, jehož Vratné lahve vydělaly před 10 lety téměř 125 milionů.
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2 | Foto: Pavla Černá / Česká televize

Pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně 2 zůstává už šestý týden nejnavštěvovanějším filmem v tuzemských kinech. Volné pokračování vánoční pohádky s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích vidělo bezmála 925 tisíc lidí, tržby dosáhly téměř 113 milionů korun.

Úspěšnější v tržbách v novodobé historii byl z českých filmů jen snímek režiséra Jana Svěráka Vratné lahve z roku 2007 s tržbami přes 124,6 milionu korun a Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka (2010), který vydělal téměř 124,1 milionu korun.

Na druhém místě žebříčku víkendové návštěvnosti je novinka Velká čínská zeď s Mattem Damonem v hlavní roli, který o víkendu přilákal téměř 24 tisíc lidí.

Na třetí místo odsunul akční dobrodružný film Assassin's Creed, který za dva týdny přilákal přes 90 tisíc diváků. Na čtvrtém místě jsou stejně jako v minulém týdnu Pasažéři.

Americké sci-fi o hibernované dvojici v kosmické lodi nasbírala o víkendu téměř 15 tisíc diváků. Pořadí se nezměnilo ani na pátém místě, kde skončil americký animovaný muzikál Zpívej s víkendovou návštěvností kolem 13 tisíc diváků a tržbami zhruba 1,8 milionu korun.

Do kin minulý týden vstoupil také americký muzikál La La Land, který se sedmi proměněnými nominacemi ovládl letošní udílení prestižních filmových a televizních cen Zlatý glóbus. Romantický snímek ve víkendovém žebříčku obsadil sedmé místo s návštěvností 12 tisíc diváků.

Z českých filmů je v první dvacítce na osmém místě komedie Manžel na hodinu, na osmnácté příčce animovaní Lichožrouti a na devatenácté rodinný snímek Pohádky pro Emu.

Snímek La La Land vsází na to, že se bude líbit holkám a že je moderní. Celé to spíše ale vypadá jako zkouška na muzikál, tvrdí kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy