Festival Smetanova Litomyšl prodal většinu vstupenek hned za první den

ČTK ČTK
6. 3. 2024 15:38
Festival Smetanova Litomyšl prodal většinu vstupenek hned za první den

Velká část vstupenek na 66. ročník festivalu Smetanova Litomyšl je již vyprodaná. Předprodej přitom začal teprve tuto středu dopoledne, ze 34 tisíc lístků na pět desítek pořadů se však za první dvě hodiny prodaly zhruba dvě třetiny. Z nabídky již zcela zmizelo 12 představení, mimo jiné zahajovací a závěrečný koncert, uvedl mluvčí akce Luděk Březina.

Nedostupné jsou už vstupenky na koncert jazzového kytaristy Rudyho Linky s pianistou Bobo Stensonem, na recitál Josefa Špačka, jenž kompletně provede houslové sonáty a partity Johanna Sebastiana Bacha, či na koncertní provedení opery Libuše od Bedřicha Smetany. Té se zhostí Česká filharmonie pod taktovkou Jakuba Hrůši s pěvci Kateřinou Kněžíkovou, Adamem Plachetkovou nebo Alžbětou Poláčkovou.

"Letos se zdá, že se vracíme na úroveň před pandemií. Během 18 minut se prodalo stejné množství vstupenek jako loni za celý první den," pochvaluje si ředitel marketingu a obchodu festivalu Karel Telecký. Možnost přednostního nákupu na vybrané pořady už před zahájením oficiálního prodeje využili členové Smetanovy družiny, tedy mecenáši, jejichž dary pokrývají přibližně desetinu festivalového rozpočtu.

Festival letos od 8. června do 7. července nabídne dosud nejrozsáhlejší program, bude mít 50 hlavních představení a několik desítek doprovodných akcí. Motto 66. ročníku zní Naše vlast. Odkazuje k nejznámějšímu cyklu symfonických básní Bedřicha Smetany, od jehož narození letos uplynulo 200 let.

 

Právě se děje

Další zprávy