Eagles of Death Metal se vrátili do Francie. Spolu s U2 rozezpívali Paříž

ČTK ČTK
8. 12. 2015 9:38
Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, jejíž listopadové vystoupení se v Paříži stalo terčem útoku teroristů, v pondělí opět koncertovala ve francouzské metropoli. Zahrála v závěru koncertu irské kapely U2. "V listopadu byli okradeni o pódium, rádi bychom jim proto dnes v noci nabídli to naše," uvedl americké hudebníky zpěvák U2 Bono.
Eagles Of Death Metal a U2 v pařížské Bercy Aréně
Eagles Of Death Metal a U2 v pařížské Bercy Aréně | Foto: Facebook Eagles Of Death Metal

Paříž - Americká rocková kapela Eagles of Death Metal se vrátila do Paříže. Zahrála v závěru koncertu irské kapely U2 v pařížské hale Bercy. Na pódiu vystoupila poprvé od teroristického útoku na klub Bataclan, kde koncertovala v pátek 13. listopadu.

O účasti Eagles of Death Metal se dlouho spekulovalo. Kapela U2 po atentátech v Paříži zrušila dva své koncerty, které fanouškům nahradila nyní. První z nich se odehrál v neděli, Američané na něm ale oproti očekávání nevystoupili.

Masakr v koncertním sálu Bataclan, kde Eagles of Death Metal vystupovali, byl nejkrvavější částí teroristického útoku z 13. listopadu. Celkem zahynulo 130 lidí, z toho devadesát v Bataclanu.

Pondělní koncert U2, stejně jako ten nedělní, doprovázela mimořádně přísná bezpečnostní opatření. Nad halou, která pojme až 20 tisíc lidí, dvě hodiny před jejím otevřením kroužila helikoptéra, poznamenal Reuters.

U2 - Eagles of Death Metal - People Have The Power v pařížské Bercy Areně | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy