Zatím na tři měsíce. Divadlo Bolka Polívky se zabydluje v Židenicích

ČTK ČTK
1. 9. 2023 18:04
Provizorní zázemí získalo brněnské Divadlo Bolka Polívky v Dělnickém domě v Židenicích. Od pátku tu hraje a prostor zabydluje, jako první zde uvádí inscenaci Kati. Zůstane prozatím do konce listopadu. V sále kvůli tomu vznikla elevace neboli sklon hlediště, který umožňuje lepší výhled divákům v zadních řadách.
Bolek Polívka prochází nové prostory v Dělnickém domě v Židenicích.
Bolek Polívka prochází nové prostory v Dělnickém domě v Židenicích. | Foto: ČTK

Kde však bude divadlo působit v prosinci, zatím není jisté, připouští jeho mluvčí Michal Adamík.

Posledních 30 let sídlilo Polívkovo divadlo v městském objektu na Jakubském náměstí. Tento sál je však kvůli problémům se statikou nově mimo provoz. Město pro Divadlo Bolka Polívky připravuje jako dlouhodobou alternativu Sál Břetislava Bakaly v centru, tento týden však radní teprve schválili výběrové řízení na firmu, jež objekt upraví. Podle optimistického scénáře by tak sál mohl divadlu sloužit ve druhé polovině sezony.

Zatím si diváci musí osvojit cestu do Židenic, stejně jako principál Bolek Polívka, který své putování do Dělnického domu natočil coby propagační video.

Sál na Jakubském náměstí měl kapacitu více než 350 míst, do Dělnického domu se vejde téměř stejné množství lidí. Kulisy a rekvizity jsou uložené v externím skladu. Kancelář zatím zůstává v centru, pokladna je přes den otevřená na Jakubském náměstí, večer také v Židenicích, alespoň ve dnech, kdy se hraje.

Provizorium přináší i dílčí komplikace. Kvůli kolizi s dalším programem Dělnického domu museli divadelníci zrušit nebo přesunout některá představení v zářijovém programu. Zrušeny jsou například reprízy her Kdo sestřelil anděla, Chlap na zabití, Celebrity, DADA Revue nebo Proslov.

I v Židenicích už však má divadlo na některá představení vyprodáno. Plný sál bude například 7. září na představení DNA nebo 17. září na Milionového údržbáře.

Video: Bolek Polívka jde do Židenic

Bolek Polívka svou cestu do Dělnického domu natočil coby propagační video. Foto: ČTK | Video: Divadlo Bolka Polívky
 

Právě se děje

Další zprávy