Milostný trojúhelník ze světa tenisu. Hvězdou filmu o polyamorii je Zendaya

Kultura Kultura
21. 6. 2023 15:36
Tři měsíce se americká herečka Zendaya připravovala na roli profesionální tenistky ve filmu Challengers. Očekávanou romantickou komedii ze sportovního prostředí natočil Ital Luca Guadagnino, známý jako autor snímků Dej mi své jméno nebo Do morku kostí. V úterý producenti zveřejnili první trailer.
Film Challengers uvedou česká kina 14. září. | Video: MGM

Jak popisuje server Variety.com, Zendaya hraje profesionální tenistku Tashi. Ta přemluví svého manžela hraného Michaelem Faistem z předloňského remaku West Side Story, aby se zapsal do tenisového turnaje, a chce mu pomoct k vítězství. Manžel však zjistí, že v turnaji má hrát proti svému někdejšímu nejlepšímu kamarádovi a Tashině bývalému milenci z dob, kdy se všichni přátelili jako teenageři.

Bývalého milence hraje Josh O’Connor, držitel cen Emmy a Zlatý glóbus za roli prince Charlese v seriálu Koruna. První trailer v úterý vzbudil ohlas na sociálních sítích scénou, ve které Zendaya na posteli v hotelovém pokoji políbí nejprve jednoho a pak druhého muže, doplňuje americká CNN.

Šestadvacetiletá Zendaya, která na sebe upozornila v seriálu Euforie nebo filmech o Spider-Manovi, kvůli natáčení tři měsíce cvičila s tenisovým koučem a bývalým profesionálním tenistou Bradem Gilbertem, vítězem bronzové medaile z Letních olympijských her 1988 v Jižní Koreji. V rozhovoru pro Variety.com to řekl režisér Guadagnino.

"Je fakt úžasná. Když jsme film stříhali, v podstatě jsme nemuseli použít žádnou scénu natočenou s její dublérkou," pochválil představitelku hlavní role. Sám snímek označuje za "sexy komedii". Soundtrack složí Atticus Ross a Trent Reznor, tedy zakladatel skupiny Nine Inch Nails. Česká kina film Challengers uvedou 14. září.

 

Právě se děje

Další zprávy