Českem společně táhnou dvě holky s telecastry

mp
2. 8. 2007 13:10
November 2nd okořenili show americkým živlem
Foto: Oficiální stránky kapely

Praha - Už jen tři příležitosti mají fanoušci rockové kapely November 2nd vidět své oblíbence na koncertě s americkou kytaristkou a zpěvačkou Janet Robinovou. Společně s frontmankou Sašou Langošovou vytvořili silný tandem, který má na právě probíhajícím turné velký ohlas.

Zámořská interpretka, která kromě sólové kariéry spolupracovala s řadou známých umělců včetně Meredith Brooksové, se k hranickým muzikantům dostala díky svému producentovi Davidu Biancovi, který se podílel na jejich desce Little Miss Behavin´ and the Troublemakers.

"David mi ve studiu pouštěl jejich písničky, které opravdu zněly zabijácky. Hned mě napadlo, že bychom spolu mohly něco udělat. Navíc jsem se dlouho chtěla podívat do Evropy," vysvětluje Janet, proč se v červnu vydala do České republiky.

Janet Robinová
Janet Robinová | Foto: Oficiální stránky zpěvačky

Ze vzájemných sympatií vzešlo právě vrcholící turné a společná nahrávka písně One Day z poslední "listopadové" desky.

"Byla to pro nás zajímavá výzva. Myslím, že společné hraní nás může všechny obohatit a hlavně to bude velká zábava. A navíc dvě holky s telecastery na jednom pódiu se často nevidí," říká zpěvačka November 2nd Saša Langošová.

Společný koncert začíná výběrem z Janetina repertoáru, při kterém ji kapela doprovází a frontmanka Saša zpívá vokály. Pak se přehodí výhybky, doprovodnou roli převezme americká kytaristka a na řadu přicházejí skladby November 2nd z jejich dvou dosavadních alb.

"Skutečně exkluzivní je třeba její sólo na šestistrunné banjo. A společně nazpívaná One Day se může stát velkým hitem," vypočítává své dojmy Michal Šnajdr, jeden z účastníků úterního pražského koncertu. "Janet je sama o sobě strhující živel."

Janet Robinová je na pódiu opravdový živel
Janet Robinová je na pódiu opravdový živel | Foto: Archiv

Vystoupení dominují kytarová sóla včetně hraní zuby, které Robinová předvádí jako poctu Jimimu Hendrixovi. V Praze si ji přišla poslechnout i známá česká kytaristka a písničkářka Lenka Filipová. "Říkala, že je výborná, stejně jako její písničky," tlumočí zpěvaččiny dojmy kytarista November 2nd Roman Helcl.

Na společných štacích mohou fanoušci November 2nd a Janet Robinovou zastihnout ještě dnes v Českých Petrovicích, v pátek na Sázavafestu a o den později na závěrečném koncertě turné v moravském Hlučíně.

 

Právě se děje

Další zprávy