Brněnský výběr hudebního léta

10. 7. 2006 15:16
Semtex Culture - Nejen pro ty, kteří nestihli žeň letních festivalů, je určen třetí ročník brněnské přehlídky.
Foto: Aktuálně.cz

Semtex Culture se dá vnímat jako zdařilý digest tohoto léta, na kterém se představí domácí popové, rockové i hophopové kapely. Nadto přijede Skye a Kosheen.

Přehlídka je letos poprvé dvoudenní - 8. a 9. září - a tradičně se koná v rozsáhlé přírodní rezervaci, kam o jiných víkendech míří rodiny s dětmi a někteří se koupou v místních rybnících. Mariánské údolí je jedním z nejhezčích míst v Brně a Semtex Culture nejzajímavějším (s mírnou rezervou snad můžeme napsat) letním hudebním festivalem.

Na dvou pódiích Erektus Stage a Semtex Stage se prostřídají harcovníci velkých hal Support Lesbiens, Monkey Business a Mig 21 i výrazné postavy klubové kultury, jakými jsou EOST, Ohm Square či Khoiba.

Foto: Aktuálně.cz

Pestrost festivalu zajistí český hip hop v podání Indyho a Wiche, kteří už rok slibují nové album, PSH a PIO Squad se zajímavými novinkami Rap´n´Roll a Punk Is Dead či zástupci slovenské scény Rytmus a Vec.

Čtěte recenze alb PSH a PIO Squad

V pátek večer se čeká na Skye, dámu s podmanivým hlasem a sametovým albem Mind How You Go, které natočila po odchodu z kapely Morcheeba. Čeští posluchači si její zpěv mohou vychutnat i na festivalu Hrachovka.

Na festivalu Hrachovka dnes zazpívá Skye
Na festivalu Hrachovka dnes zazpívá Skye | Foto: Aktuálně.cz

Čtěte recenzi alba Skye Intiminta s odérem kouře

Festival v sobotu zakončí britští Kosheen, kteří se mohou pyšnit jen dvěma alby, přesto mají pevnou fanouškovskou základnu i u nás. Taky sem Kosheen často jezdí, ať už jako kapela nebo sound system. Jádro jejich vystoupení chtě nechtě tvoří hlavně písně z debutu Resist, protože hity jako Hide U, Catch, Suicide, Harder nebo Hungry se jim na desce Kokopelli překonat nepodařilo. Pořád ale platí za velmi zajímavý elektro- drum´n´bass projekt s nezaměnitelným hlasem Sian Evans. A na brněnském koncertě se být vyplatí, protože Kosheen slibují nové album Damage a už 16. září s ním vyjíždějí na evropské turné. Proč by pak novinky neměli hrát i na Semtex Culture?

Stránky Semtex Culture

 

Právě se děje

Další zprávy