Aneta Langerová se chystá na karlínský koncert s orchestrem. Dostane velký prostor, říká zpěvačka

ČTK ČTK
28. 11. 2017 8:51
Zpěvačka Aneta Langerová si 3. prosince zopakuje spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. V pražském Foru Karlín s ním a se svou kapelou zahraje zejména písně z poslední autorské desky Na Radosti.
Aneta Langerová křtí své DVD a CD Na vlně radosti. Křest proběhl na konci září.
Aneta Langerová křtí své DVD a CD Na vlně radosti. Křest proběhl na konci září. | Foto: Aneta Langerová / Supraphon

Zpěvačka Aneta Langerová se po roce vrátí do pražského Fora Karlín, kde 3. prosince vystoupí se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu (SOČR). Program nabídne především písničky z její poslední studiové desky Na Radosti.

Vystoupení se uskuteční v rámci koncertní řady s názvem Nové horizonty, ve které se SOČR již představil se skupinou Tata Bojs

Rozhlasoví symfonici, které povede dirigent Martin Kumžák, se opět s Langerovou potkají na jednom pódiu po loňském koncertu na festivalu Smetanova Litomyšl.

"Při psaní aranží jsme se s Jakubem Zitkem snažili, aby orchestr dostal zasloužený prostor, aby nepředstavoval jen přidanou barvu k současnému zvuku kapely, aby jeho přítomnost byla opodstatněná," uvedla Langerová.

Vedle skladeb z úspěšného alba Na Radosti zazní i zánovní píseň Hvězda. "Těším se na její vyznění za doprovodu orchestru. Baví mě objevovat jiný rozměr písní. Koncert ve Foru Karlín je v tomto smyslu ideální příležitostí," dodala. 

Loňský koncert Langerové v pražském Foru Karlín zachycuje DVD a CD Na vlně radosti, které vyšlo letos.

Současné turné Na Radosti 2017 Langerová zakončí v polovině prosince a na začátek příštího roku plánuje oddech.

Aneta Langerová letos v září a říjnu doprovodila Martu Kubišovou jako host na jejím závěrečném turné. V kinech se 12. října objevil film režisérky Marty Novákové, v němž ztvárnila hlavní roli ruské básnířky Anny Barkovové, uvězněné v gulagu.

 

Právě se děje

Další zprávy