"Každá kuchyně má svou Ukrajinku." Česká gastro scéna pomáhá pivem i kávou

Magazín Magazín
28. 2. 2022 12:28
Kavárníci, šéfkuchaři, pekaři i pivovarníci se spojili na pomoc Ukrajině. Nabízejí lidem speciální jídlo, kávu nebo pivo a tržby z jejich prodeje pak věnují na pomoc obětem válečného konfliktu. “Každá kuchyně má svoji Ukrajinku. (…) Člověk má zápasit s přesně takovým zlem, na které stačí. Naší zbraní jsou tedy páky od kávovaru,” tvrdí čeští provozovatelé.

Podívejte se v přehledu, jak se tuzemská gastro scéna rozhodla pomoct Ukrajině.

"Každá kuchyně má svou Ukrajinku. Hodiny a hodiny práce, o které nikdo nemluví," připomíná síť podniků Ambiente, která provozuje například restaurace Lokál. Ty před šesti roky hledaly nejlepší boršč, vyhrál ten od paní Bronislavy Bernas, která ho doma na Ukrajině vařila svým dětem. Recept nabízejí na svém webu Jídlo a radost.

 

Právě se děje

Další zprávy