Transcendentní Depp prohrál, ziskům dál velí kapitán Amerika

Kultura Kultura
21. 4. 2014 15:20
Debut Nolanova dvorního kameramana Wallyho Pfistera končí finančním i kritickým fiaskem, peníze z amerických kin dál střádá komiksový gigant Marvel.
Johnny Depp ve filmu Transcendence.
Johnny Depp ve filmu Transcendence. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Velikonoční víkend přinesl v amerických kinech jen málo překvapení. První příčku návštěvnosti opět opanoval Captain America: Návrat prvního Avengera s 26 miliony dolarů, díky čemuž má marvelovský vrchní Avenger nastřádáno už 200 milionů z USA a dalších téměř 400 ze světa.

Na druhém místě s dvaadvaceti miliony najdeme Rio 2. Zahraničních 200 milionů a 75 amerických nasvědčuje, že svět i rozporuplně přijímaný animovaný film jako tradičně přijímá vstřícněji než domácí publikum.

Na třetím místě otevírá drama Heaven is for Real s náboženským podtextem, jež vsadilo na premiéru o velikonočních svátcích jistě záměrně. 21 milionů dolarů je pro snímek za pouhých 12 milionů krásná suma.

Velkým propadákem bude vysmívané sci-fi Transcendence s Johnnym Deppem. Nepříliš vstřícně kritikou i diváky přijatý snímek si odnesl pouhých 11 milionů, což z něj dělá při rozpočtu 100 milionů dolarů i finanční propadák. Dvorní kameraman Christophera Nolana Wally Pfister nemohl debutovat méně šťastně.

Na pátém místě s již jednocifernou sumou otevírá pokračování přihlouplé komedie Pár normálních aktivit. Parodie na moderní horory s devíti miliony je silně kritizovaná za nevkus i nekvalitu, zaplatit čtyřmilionový rozpočet však nebude problém.

 

Právě se děje

Další zprávy