Depardieu si užívá jako Strauss-Kahn ve filmu Vítejte v NY

ČTK ČTK
20. 4. 2014 9:29
Premiéra filmu Abela Ferrrary Welcome to New York o aférách bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna se odehraje na internetu.
Gerard Depardieu jako Dominique Strauss-Kahn ve filmu Vítejte v New Yorku.
Gerard Depardieu jako Dominique Strauss-Kahn ve filmu Vítejte v New Yorku. | Foto: Aktuálně.cz

Paříž - Premiéra filmu o aférách bývalého šéfa Mezinárodního měnového fondu Dominiqua Strausse-Kahna, kterého si zahrál Gérard Depardieu, se odehraje na internetu. Snímek bude ke stažení v průběhu filmového festivalu v Cannes za sedm eur.

Film s názvem Welcome to New York (Vítejte v New Yorku) vzbudil pozornost už loni, kdy se na veřejnost poprvé dostal trailer. Ten obsahuje řadu otevřeně erotických scén z večírků, jichž se hlavní postava účastní. Právě barvité líčení životního stylu Strausse-Kahna americký režisér Abel Ferrara použil jako zarámování příběhu, jehož ústředním bodem je skandál s pokojskou hotelu Sofitel, který stál vlivného muže kariéru.

Welcome to New York (Vítejte v New Yorku).
Welcome to New York (Vítejte v New Yorku). | Foto: Aktuálně.cz

Francouzský levicový politik se podle průzkumů mohl v roce 2012 stát prezidentem. Rok předtím ho ale pokojská newyorského hotelu obvinila ze znásilnění - Strauss-Kahn poté odešel z čela MMF a na prezidenta se rozhodl nekandidovat. Jeho politickému pádu nezabránilo ani to, že žaloba pokojské byla stažena.

Kromě Depardieua v hlavní roli byla do filmu obsazena i Jacqueline Bisset, která hraje manželku Strausse-Kahna, známou novinářku Anne Sinclairovou.

"Francouzské zákony zakazují uvést premiéru filmu současně v kinech a na internetu, my jsme si vybrali internet," řekl deníku Le Monde jeden z producentů společnosti Wild Bunch Vincent Maraval. V jiných zemích podle něj bude snímek uveden on-line i v kinech zároveň.

 

Právě se děje

Další zprávy