reklama
gastronomie
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Z Laosu do Prostějova. V Asii si vysnili kavárnu, na Moravě patří k nejoblíbenějším
Mladý pár se během cesty po Asii nadchl pro myšlenku vlastní kavárny. Dnes mají jeden z nejoblíbenější podniků na Moravě.
Potkali se na dovolené, dnes spolu vaří tuniskou kuchyni podle rodinných receptů
Prohlédnout si
16 fotografií
Ukrajinský šéfkuchař otvírá v Londýně bistro. Zaměstná v něm válečné uprchlíky
Ukrajinský šéfkuchař Yurii Kovryzhenko otevře v luxusní londýnské čtvrti Chelsea bistro s borščem i specialitami z fermentované zeleniny a ovoce.
Zmrzlinový krámek na Bruntálsku je hitem, na burčákovou či pivní se tu stojí fronty
Prohlédnout si
21 fotografií
Čokoláda Lidka vyhrála zlatou medaili. Zájem je obří, býváme vyprodaní, tvrdí manželé
Kutnohorská čokoláda Lidka získala v mezinárodní soutěži International Chocolate Awards čtyři bronzové, tři stříbrné a jednu zlatou medaili.
Fotky jako z jiného světa. Tak si dříve letecké společnosti hýčkaly cestující
Prohlédnout si
49 fotografií
Nejlepší šéfkuchařka roku má v menu i larvy. Gastronomie může změnit svět, tvrdí
Devětapadesátiletá ekonomka zařazuje na menu své restaurace také tradiční kuchyni domorodých národů, v níž se objevují i mravenci či larvy a ryby.
Ukrajinská úřednice vaří v Pražské tržnici: Vracet se nechci, ale bydlení je tu drahé
Prohlédnout si
15 fotografií
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku
Prohlédnout si
20 fotografií
Ital v Nuslích vyrábí mozzarellu z českého mléka. Říkali, že jsem se zbláznil, tvrdí
Prohlédnout si
22 fotografií
Kapr je maso budoucnosti. Češi ho jedí jen na Vánoce, chci to změnit, říká podnikatel
Prohlédnout si
18 fotografií
Koprovka zaujala michelinské kritiky. Hosté se po ní můžou utlouct, říká šéfkuchař
Pražský podnik The Eatery vsází na českou klasiku, jako je koprovka nebo bůček. Všimli si jej i michelinští hodnotitelé.
Sehnat v Česku vietnamské kuchaře je těžké, lidí je v gastru málo, tvrdí bratři Taové
Giang a Khanh Taové otevřeli v roce 2014 první restauraci ve Stodůlkách. Letos otevřeli podnik na Brumlovce, kam se za gastrozážitky dosud nejezdilo.
Ňam ňam. V Kladně mají druhou nejlepší zmrzlinu v Evropě. Dělají ji z českých hrušek
„Jednu vítěznou, prosím,“ slýchávají teď Březinovi často ve své kladenské kavárně Ňam Ňam Cafe. Jejich hrušková zmrzlina je druhá nejlepší v Evropě.
Snídáte sladké cereálie? Dejte si radši pizzu, ta je lepší, tvrdí výživová poradkyně
"Pizza se sýrem je vyvážená na sacharidy, proteiny i tuky. Sladké cereálie s nízkotučným mlékem obsahují hodně jednoduchého cukru," říká specialistka.
Nudle s kuřecím za 50 korun. Slavný stánek v Singapuru přišel o michelinskou hvězdu
Z pouličního kuchaře udělala prestižní gastronomická cena hvězdu, která si otevřela restaurace v Thajsku nebo na Filipínách.
Předchozí
4
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama