reklama
gastronomie
Montoval motorky, dnes vaří z pampelišek. Jeho celerový tatarák ocenil i Pohlreich
Prohlédnout si
23 fotografií
Když jim nechutná, ať nechodí. Vařím skvěle, říká michelinský kuchař Sabatelli
Angelo Sabatelli je dlouholetý držitel michelinské hvězdy. Miluje experimentální pojetí tradičních jihoitalských jídel a Prahu.
Upéct chleba je umění, lidé si rádi připlatí, tvrdí Islanďané. Chodí k nim celá Praha
Prohlédnout si
15 fotografií
Přehled
"Vždyť se to ještě hýbe..." Nejhorší jídlo světa je z Ruska, v žebříčku jsou i Češi
Uživatelé gastronomického průvodce Taste Atlas hodnotí jídla, která vyzkoušeli na cestách. Podívejte se na 35 pokrmů, které dopadly nejhůř.
Plzeň za 29 korun a pořádné omáčky. Máme stále plno, říká šéfkuchař podniku na Andělu
Prohlédnout si
28 fotografií
Utekl z večerky a rapuje o Sudetech. Zažil jsem zátahy celníků na tržnici, říká Anki
"České občanství je moje největší bohatství. Bez dokladů jsou přistěhovalci pro většinovou společnost neviditelní," říká v rozhovoru raper Anki.
Hovězí vývar vaří osm hodin. Bistro připomíná asijskou ulici a má pořád plno
Prohlédnout si
16 fotografií
Maraton pečení je český unikát. Mamince cukroví zbylo i na Velikonoce, říká Fabešová
"Při pečení s dětmi jsem na pořádek v kuchyni rezignovala a už se o něj ani nesnažím," přiznává ve vánočním rozhovoru cukrářka Iveta Fabešová.
Dvanáct hodin u plotny stát nebudu, manželka mi nefandila, říká vítěz MasterChefa
Rozhovor s vítězem pořadu MasterChef Česko Martinem Pecinou o tom, proč neuznává sladká jídla i jestli by měl kuchař umět "vařit z vody".
Podniky v Praze jsou drahé, říká duo, které do nich vodí turisty. Teď otevře vlastní
Manželé Jan Valenta a Zuzana Daňková, známí jako Taste of Prague, dnes patří mezi gastronomické guru a jejich tipy sledují desítky tisíc lidí.
Na velkou gastronomii není doba, běžný Čech 800 korun za jídlo nedá, říká podnikatel
Zatímco někteří provozovatelé podniky uzavřeli, v pražských Košířích se v půlce září otevřela nová restaurace Euphemia.
Japonské pekařství prodalo omylem plastové imitace zákusků. Prodavač je nepoznal
Plastové pečivo vypadalo tak věrohodně, že ani zaměstnanec pekařství nepoznal, že jde o napodobeniny.
Obdivuju všechny šéfkuchaře, situace v gastru je kvůli cenám žalostná, říká Besky
Rozhovor s vítězkou soutěže MasterChef o její nové kuchařce, Zdeňku Pohlreichovi i nelehké situace v gastronomii.
Další restaurace, které dal Pohlreich tři hvězdičky, končí. Kvůli energiím
Kvůli neúnosným nákladům zavírá další proslulá restaurace. Hodonínská hospoda Westy se proslavila v pořadu Ano, šéfe!
Brňané získali gastronomického Oscara za ryby. "Ocenění nás vystřelilo z bot," říkají
Klára a Stanislav Trnečkovi si po několikaletém pobytu na Islandu založili vlastní podnikání a v centru Brna udí ryby studeným kouřem.
"Losos je mořské prase." Kuchař roku Čížek raději candáta na šalvěji a za lepší cenu
Prohlédnout si
15 fotografií
Bistro na zámku. V Rychnově ho otevřela bývalá vládní letuška, peče tu sachr s pepřem
Prohlédnout si
21 fotografií
Na jejich bůček se v Brně stojí fronty. Do žemle dávají i svíčkovou na smetaně
Prohlédnout si
15 fotografií
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Z Laosu do Prostějova. V Asii si vysnili kavárnu, na Moravě patří k nejoblíbenějším
Mladý pár se během cesty po Asii nadchl pro myšlenku vlastní kavárny. Dnes mají jeden z nejoblíbenější podniků na Moravě.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama