reklama

sommelier

Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno

Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno
Prohlédnout si 22 fotografií
V praxi degustace vypadá tak, že obsluha objíždí stoly s vozíčkem, z něhož zákazníci dostávají na talíř menší porci každé z pěti příloh. Až všechny varianty ochutnají, můžou si přidat těch, které je zaujaly nejvíc.
Zdaleka největším zážitkem je bramborová degustace, při které hosté ochutnají pět různých druhů brambor v rozličných úpravách s jedním druhem masa.
Someliéři ochutnali víno, které strávilo rok ve vesmíru. Bylo vyzrálejší než obvykle

Someliéři ochutnali víno, které strávilo rok ve vesmíru. Bylo vyzrálejší než obvykle

Degustované víno se na oběžnou dráhu dostalo v listopadu 2019 ve vesmírné lodi společnosti SpaceX. Zpátky na zemský povrch se vrátilo v lednu.
Dobré víno koupíte v Česku i za stovku, říká someliér. Ta nejlepší jsou jak z Itálie

Dobré víno koupíte v Česku i za stovku, říká someliér. Ta nejlepší jsou jak z Itálie

Rozhovor se sommelierem o kvalitě českého vína, jeho degustaci i letošním Svatomartinském.
Ledové víno je vzácné. Z jedné bobule je malá kapička šťávy, říká sommelier

Ledové víno je vzácné. Z jedné bobule je malá kapička šťávy, říká sommelier

"Z jedné bobulky se vyloučí malá kapička, asi jako je nehet na malíčku, proto je ledové víno tak vzácné a tak drahé," přibližuje sommelier.

Foto: Tak poznáte správný burčák. Zrakem, čichem i sluchem

Foto: Tak poznáte správný burčák. Zrakem, čichem i sluchem
Prohlédnout si 14 fotografií
K rozpoznání dobrého a naopak nepodařeného burčáku poslouží primárně oči. "S náležitou péčí vyrobený a prodávaný burčák stále kvasí, takže jsou v lahvi nebo sklence dobře pozorovatelné drobné perličky uvolňujícího se oxidu uhličitého, " říká Babisz.
Sommelier Marek Babisz ale radí řídit se i dalšími smysly, a to sluchem a čichem. "Když si burčák poslechnete, měl by tzv. prskat (měl by probíhat kvasící proces) a jeho vůně by měla být lehce kvasinková a hroznová."
Sommelier: Kvalitní burčák u silnice? Ten jsem ještě nenašel

Sommelier: Kvalitní burčák u silnice? Ten jsem ještě nenašel

Rozhovor s hlavním sommelierem Národního vinařského centra o burčáku, jeho pozitivních dopadech na zdraví a vztahu Čechů k vínu.
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  Audiovizuální mediální služby  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.