Levné pivo i jídlo za stovku. Nádražkám hrozí zánik, v jedné vařil i Pohlreichův táta

Nádražní restaurace v Radotíně.
"Nádražky jsou především sociálně inkluzivní v nejširším smyslu slova. Nikoliv jen cenou, ale i samotným charakterem provozovny, kam může skutečně přijít každý a nepřipadat si tam nepatřičně," přibližuje Jiří Krejčík fenomén nádražek. Na svém blogu Vágus.cz je společně s dalšími nadšenci mapuje po celém Česku.
Za záchranu té v Dejvicích se podepisuje petice.
Text petice dejvickou nádražku popisuje jako hospodu s charakteristickým nezaměnitelným kultovním prostředím. Je dostupná a otevřená všem, bez rozdílu víry nebo sociální stratifikace.
Petici adresovanou Správě železniční dopravní cesty (SŽDC) podepsalo k polovině září asi 2700 lidí. Zobrazit 38 fotografií
Foto: Jakub Plíhal
Petra Jansová Jakub Plíhal Petra Jansová, Jakub Plíhal
17. 9. 2018 9:23
Levné pivo, hotovky za stovku a přátelská atmosféra. Přesně to jsme našli v pěti pražských nádražkách, posledních podnicích svého druhu, co ještě v hlavním městě fungují. V posledních letech totiž mizí jedna za druhou. A konec hrozí i té neznámější, v Dejvicích. "Metaforicky řečeno, nejdřív začnou z nádraží mizet nádražky a pak se začne nedostávat i laviček a odpadkových košů," říká Jiří Krejčík z blogu Vágus.cz, který mapuje podobné hospody po celém Česku. Podívejte se na fotoreportáž.
 

Právě se děje

Další zprávy