Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Čínská stoletá vejce

I když tak vypadají i voní, stoletá čínská vejce ve skutečnosti sto let stará nejsou. Konzervují se ve směsi hlíny, popela, nehašeného vápna a soli a poté se na několik měsíců obalí rýžovými slupkami. Bílek se promění v černé průsvitné želé a žloutek v zelenošedý sliz. Vejce mají velmi pronikavý zápach a chutnají po síře a čpavku. Konzumují se zastudena se zázvorem a sójovou omáčkou.

 

Právě se děje

Další zprávy