Ovčí bulvy, žabí džus i kachní embrya. Nejnechutnější jídla světa jsou jen pro otrlé

Dan Poláček Magazín Dan Poláček, Magazín
29. 5. 2024 7:21
Nejodpudivější pokrmy světa by leckdo hledal v některých českých školních jídelnách. Oproti peruánskému žabímu džusu, filipínským kachním embryím nebo mongolským ovčím bulvám jsou však univerzální hnědá omáčka či vaječná jíška ještě slabým odvarem. Projděte si cizokrajné lahůdky, na které si troufnou jen nejotrlejší strávníci.

Smažená tarantule z Kambodži

Někdo se ošívá, jen když tarantuli vidí. V Kambodži se však pavouci o velikosti lidské dlaně tradičně smaží. Břicho a hlava jsou na povrchu křupavé a uprostřed lepkavé s jemným bílým masem. Na břiše je také hnědá pasta z orgánů a výměšků, někdy i vajíček. Nohy sice nejsou tak bohaté na maso, ale zase jsou příjemně křupavé.

 

Právě se děje

Další zprávy