Gastro trendy 2025: lokální suroviny, umělá inteligence a méně masa

Šárka Nádeníčková
19. 2. 2025 14:45
Jestli nějaká oblast umí skvěle reagovat na změny ve společnosti, pak je to rozhodně gastronomie. Jaké trendy budou definovat rok 2025? A proč na nich bude mít velký podíl generace Z?

Gastronomie letos slibuje řadu inovací a přístupů, které přinesou nové kulinářské zážitky. České i světové kuchyni bude udávat tón umělá inteligence i nové suroviny.

PředchozíPokračovat

Lokální suroviny

Foto: Shutterstock

Spotřebitelé stále více oceňují lokální původ potravin. Restaurace a šéfkuchaři tak pracují hlavně s produkty, které kupují od místních farmářů a producentů. Nejenže tak ušetří za náročnou přepravu, ale navíc se díky specifickým surovinám lépe odliší od ostatních gastronomických podniků. V rámci větší udržitelnosti se klade důraz i na používání sezonních potravin.

PředchozíPokračovat
 

Buďte první, kdo diskutuje.

Právě se děje

Další zprávy