Zemřela Sandra Milo, která hrála ve Felliniho filmech

ČTK ČTK
29. 1. 2024 11:33
Zemřela Sandra Milo, která hrála ve Felliniho filmech

Ve věku 90 let zemřela italská herečka Sandra Milo. S odkazem na rodinu o tom informovala agentura ANSA. Nejznámější byla z filmu 8 a půl od Federica Felliniho, kde roku 1963 ztvárnila Carlu, milenku hrdiny ztvárněného Marcellem Mastroiannim. "Sandra Milo je líbezná," řekl režisér v také česky knižně vydaném rozhovoru s novinářem Costanzem Costantinim.

Později ji Fellini obsadil ještě jako tanečnici do snímku Giulietta a duchové, který však už kritika přijala vlažněji. "Felliniho jsem obrovsky milovala," prohlásila loni pro deník La Repubblica herečka, která podle agentury ČTK byla téměř dvě dekády zároveň Felliniho milenkou.

Tuniská rodačka Sandra Milo na sebe upozornila koncem 50. let minulého století v historickém filmu General della Rovere od Roberta Rosselliniho, pak se ale vdala a kariéru ukončila. V následující dekádě začala znovu hrát, načež roku 1968 podruhé přestala. Opět se vrátila až koncem 70. let.

Naposledy na sebe upozornila před čtyřmi roky, kdy se demonstrativně přivázala před sídlem italské vlády v centru Říma. Chtěla tím upozornit na obtížnou ekonomickou situaci, kterou během pandemie koronaviru kvůli opatřením proti jeho šíření zažívali pracovníci v kultuře. Herečku tehdy přijal premiér Giuseppe Conte.

 

Právě se děje

Další zprávy