Zemřela autorka blogu o vaření Powellová, podle které vznikl film Julie a Julia

ČTK ČTK
2. 11. 2022 8:01
Zemřela autorka blogu o vaření Powellová, podle které vznikl film Julie a Julia

Spisovatelka a autorka blogu o vaření Julie Powellová zemřela, bylo jí 49 let. Její autobiografická kniha se stala předlohou pro film Julie a Julia z roku 2009, ve kterém hrála Meryl Streepová. O úmrtí Powellové v důsledku srdeční arytmie informoval deník The New York Times její manžel.

Powellová se na prahu třicítky rozhodla, že za jediný rok uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky Mastering The Art Of French Cooking (Umění francouzské kuchyně), kterou v roce 1961 vydala Julia Childová. O svých kuchařských pokusech v malém bytě tehdy začala psát blog, úspěšný příběh později vyšel knižně a stal se i předlohou pro film. Streepová za roli Childové získala Zlatý glóbus, Powellovou ztvárnila Amy Adamsová.

"Její psaní bylo tak svěží, energické, někdy až drsné, a tak nádherně nevázané na žádnou tradici. Internet zdemokratizoval psaní o jídle a Julie byla prvním výrazným hlasem nové školy," reagovala na úmrtí novinářka Amanda Hesserová, která o blogu referovala už roku 2003 na stránkách New York Times.

 

Právě se děje

Další zprávy