Warner nabídne legální stahování filmů

BBC, Hej
10. 5. 2006 14:30
Los Angeles - Warner Bros začíná s prodejem snímků přes internet. Za pomoci technologie napadané za to, že napomáhá ilegálnímu stahování hudby a filmů.
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár
foto z filmu Harry Potter a Ohnivý pohár | Foto: Aktuálně.cz

Podle společnosti Warner budou uživatelé moci stahovat filmy a televizní pořady ve stejný den, kdy budou přístupné na DVD. Cena za hraný film bude přibližně stejná jako za jeho DVD vydání, ceny televizních pořadů (například za jeden díl seriálu) by měly být méně než dolar.

V jako vendeta
V jako vendeta | Foto: WarnerBros

Warner má v nabídce řadu atraktivních titulů: z poslední doby třeba komiksovou adaptaci V jako Vendeta či thriller Syriana, ale i filmy s Harry Potterem a sérii Matrix. Celkem nabídne od srpna ke stažení kolem dvou stovek titulů ze svého archivu.

Ať už si ale lidé objednají televizní pořad nebo film, pustit půjde jen na počítači, na který byl stažen. Na jiných počítačích ani na standardních DVD přehrávačích spustit nepůjde.

Infobox

Hollywoodské studio Warner už dosáhlo dohody s internetovou společností Bit Torrent, která používá technologii peer-to-peer. Ta umožňuje sdílení a rychlou distribuci velkých souborů. Bit Torrent je jednou z nejpopulárnějších stránek, které umožňují stahování filmů a hudby.

Další hollywoodská studia by měla podobné služby zavést v brzké době. Věří, že filmoví fanoušci dají přednost zaplacení vcelku rozumné ceny za legálně stažený film před riskováním ilegální výměny počítačových souborů, které mohou obsahovat viry nebo být nekvalitní.

 

Právě se děje

Další zprávy