Z Chýlkové a Holubové se stanou sokyně

Jitka Gráfová
9. 6. 2006 14:00
Praha - Doba, kdy jsou přes léto divadla zabedněná, je pryč. Jasně to dokazuje Švandovo divadlo s přehlídkou Léto hereckých osobností.

Letošní ročník přehlídky - v pořadí třetí - startuje 24. června premiérou představení Klára a Bára, v níž si spolu zahrají Ivana Chýlková a Eva Holubová. Příběh zachycuje, jak se ze dvou kamarádek stanou sokyně.

Režisér Patrik Hartl jej prý jim psal herečkám přímo na tělo. "Všichni tři jsme spolu znovu chtěli pracovat, a tak jsem neodolal a zkusil jsem napsat radikální komedii," míní.

Novinkou letošního léta bude oživení divadelního prostoru  pod otevřeným nebem v historickém prostředí Vyšehradu, kde bude uvedena druhá premiéra přehlídky. Tragikomedie Na konci duhy, ve které si zahraje Hana Maciuchová a Miloslav Mejzlík. Premiéru si odbude 10. července.

Foto z představení Madame Melville
Foto z představení Madame Melville | Foto: Studio DVA

Hra vypráví příběh legendy světového showbyznysu Judy Garlandové. Text zachycuje konec životní dráhy zpěvačky a herečky. "V inscenaci živě zazní její písně v podání Hany Maciuchové," informuje produkční pořádajícího Studia DVA Michal Hrubý.

"Kromě dvou novinek samozřejmě budeme hrát ve Švandově divadle i inscenace, které diváci dobře znají z minulých ročníků," dodává Hrubý.

Nebude tedy chybět Absolvent - přepis známého filmu, v němž si zahráli Kryštof Hádek, Ivana Chýlková či Jaroslav Satoranský. Na diváky opět čeká také hra Madame Melville s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli.

Prostor dostanou i Bára Kodetová a Anna Šišková ve dvou portrétech Ženy mezi nebem a zemí. Kodetová si také zahraje po boku Daniely Kolářové v Podzimní sonátě - psychologickém dramatu o vztahu mezi matkou a dcerou.

Foto z hry Absolvent
Foto z hry Absolvent | Foto: Studio DVA

Vztahy po italsku naopak nabízí Otevřené manželství. Divadelní prkna se stanou bojištěm pro Janu Krausovou a Karla Rodena; právě Otevřené manželství 14. září letošní přehlídku zakončí.

Její součástí je i hostování souborů ze Slovenska. Diváci se můžou těšit na inscenace Frankie a Johnny, Kontrabas Študia L+S , Odjezdy vlaků a Priateľky Divadla Astorka Korzo ´90.

Vstupenky na letní přehlídku si mohou diváci koupit v pokladně Švandova divadla a v síti Ticketpro od 280 do 365 korun 

OD PONDĚLÍ 12. ČERVNA SOUTĚŽTE O LÍSTKY S AKTUÁLNĚ.CZ

Podrobný program přehlídky najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy