Varnsdorf pořádá literární soutěž

čtk
28. 12. 2005 17:00
Varnsdorf - Soutěž Literární Varnsdorf, kterou tamní radnice a knihovna vyhlásily již posedmé, je především šancí pro začínající básníky, prozaiky a publicisty.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Uzávěrka je 28. února. Smyslem soutěže je dodat novým autorům odvahu ke vstupu do světa literatury, sdělila Hana Petrovská z varnsdorfské městské knihovny.

Na rozdíl od jiných podobných soutěží není u té varnsdorfské omezen věk účastníků ani téma soutěžních příspěvků. Jediné omezení, které platí, se týká rozsahu: původní dosud nepublikované soutěžní dílo nebo úryvek z něj nesmí mít více než deset stran. Porota bude vybírat vítěze v kategoriích próza, poezie a publicistika. Má ale i právo některou z cen neudělit.

Soutěž je anonymní. Proto autor musí k soutěžní práci přiložit v zalepené obálce název díla, své jméno, datum narození, adresu bydliště, telefon a popřípadě i e-mail. Vše poslat na adresu Městská knihovna, Legií 2574, 407 47 Varnsdorf.

Slavnostní vyhlášení výsledků sedmého ročníku soutěže Literární Varnsdorf 2006, která se koná jednou za dva roky, se uskuteční 17. června. Nejúspěšnější autoři se setkají s porotci a organizátory soutěže od 16. do 18. června na odborném semináři.

Minulých ročníků se zúčastnilo vždy kolem 140 soutěžících z celého Česka. Byli mezi nimi studenti středních škol, ale i dosud nepublikovaný autor s rokem narození 1913.

Varnsdorfská literární soutěž není jedinou na Děčínsku. Například Městská knihovna v Děčíně pořádá devět let literární soutěž o cenu místního básníka a esejisty Vladimíra Vokolka. Ta je určena autorům od 15 do 35 let.

 

Právě se děje

Další zprávy