V Arše vystoupí masochista Goldflam

ČTK
4. 1. 2006 17:00
Praha - Spisovatel, dramatik, režisér a herec Arnošt Goldflam v pražské Arše odhalí svůj život.

Pět večerů jeho "one man show" nazvané Masochista se uskuteční vždy v úterý 10., 17., 24. a 31. ledna a 4. února od 20 hodin.  "Po úspěchu představení Sladký Theresienstadt se Goldflam v Arše poprvé ocitne v roli vypravěče. V přímém kontaktu a dialogu s publikem představí svůj pohled na svět. Metodou pokusu a omylu uvede příběhy vlastního života i života jiných," přibližuje performanci mluvčí Divadla Archa Jiří Sulženko.

"Jedná se o zcela autentickou výpověď - bez tajností, na hranici únosnosti, do první kapky krve," charakterizoval večery sám Goldflam. Drama, vyprávění a četbu prý doplní zpívané a "dle možnosti autora" i taneční pasáže.

Jednotlivé večery mají podtituly Dětství a zmatky duše, Dospívání a vzpoury, Solidní život a jeho cena, Smrti a konce a Celý život. Projekt se uskuteční v rámci Roku s židovskou kulturou, vstupenky se prodávají po 150 korunách.

Pětidílný dramatický experiment bude vždy premiérou i derniérou současně. Průběh večerů budou mít možnost ovlivnit i diváci. Hudbu přímo na scéně vytvoří Michal Nejtek. K výtvarné spolupráci přizval Goldflam Davida Cajthamla.

Goldflam absolvoval brněnskou JAMU. Jako režisér působil zejména v brněnském (dříve prostějovském) HaDivadle. Je autorem více než padesáti her a dramatizací. Vyučuje na JAMU, má vlastní pořad v České televizi a příležitostně hraje ve filmu (Blízko nebe, Lotrando a Zubejda, Malostranské humoresky).

Více o programu Divadla Archa najdete ZDE.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy