Světový balet navštíví Státní operu

3. 1. 2006 12:00
Praha - Pod názvem International Ballet Gala vystoupí 11. ledna na jevišti pražské Státní opery dvě desítky špičkových tanečníků z celého světa.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Profimédia

Podle mluvčí Mezinárodního baletu Praha Veroniky Duškové se večer uskuteční v kooprodukci s německou společností EuroArts Music International.

"Půjde o průřez současnou baletní a taneční tvorbou. Mezi sólisty budou například francouzský tanečník, hvězda opery v Paříži a umělecký ředitel Národního divadla v Bordeaux Charles Jude, sólistka Berlínské státní opery Polina Semionová, Igor Zelenskij, přední sólista souboru New York City Ballet a Kirovského baletu či Karin Avertyová z Pařížské opery," řekla Dušková. Nebudou prý chybět ani legendy moskevského Velkého divadla a tanečníci z USA.

Podle Duškové budou na baletním galavečeru uvedena klasická díla v "současném kabátě", ale i neoklasická a moderní tvorba, baletní novinky i klasická vystoupení mimo jiné na choreografie Georga Balanchina, José Limóna, Kennetha MacMillana a Maria Petipy.

Vstupenky v rozmezí 150 až 1150 korun prodává společnost Bohemia Ticket.

Mezinárodní balet Praha, člen Mezinárodní taneční rady CID při UNESCO, večer připravil se společností AuroArts Music International, s níž spolupracují renomovaní umělci a přední operní scény. Ta chystá pod názvem 24hour Mozart také oslavu velkého hudebního génia Wolfganga Amadea Mozarta při příležitosti oslav 250. výročí jeho narození.

 

Právě se děje

Další zprávy