Divadlo Nablízko se po letech rozchází

čtk
28. 12. 2005 14:00
Praha - Soubor pražského Divadla Nablízko, jehož členové působili v Nosticově divadle na Kampě, se po sedmi letech společné tvorby rozchází.

Herci Alžběta Jenická, Eva Leinweberová, Apolena Vynohradnyková, Zuzana Dřízhalová, Patrik Vojtíšek, Václav Krátký, Martin Dusbaba, Václav Rašilov, Lubor Šplíchal, Jiří Zeman a Perla Kotmelová mají za sebou 26 premiér včetně inscenací tlumočených neslyšícím do znakové řeči.

Některé z her měly derniéru už v listopadu - například Psí srdce, další v prosinci, mezi nimi Monstrkabaret Freda Brunolda a Zahrada. V roce 2006 se diváci při reprízách setkají s inscenacemi Cyrano, Vzducholoď, Tracyho tygr, s představením s názvem V melounovém cukru a s poloinscenovaným autorským čtením nazvaném "Jožkalipnikjebožíčlověkaneumílhát".

I tyto tituly však v příštím roce postupně uvolní prostor nové komorní tvorbě pod vedením režisérky Apoleny Vynohradnykové pod názvem Nablízko 2006. Ta bude vznikat formou tvůrčích dílen ve spolupráci s novými hereckými tvářemi rovněž v prostoru Malého Nosticova divadla na Kampě.

 

Právě se děje

Další zprávy