Brazilská policie našla ukradený Picassův obraz

red kul
18. 8. 2008 21:44
Malba se ztratila v červnu ze Sao Paula

Sao Paulo - Brazilská policie vypátrala Picassův obraz, který byl v červnu za denního světla ukraden z muzea v Sao Paulu v Brazílii.

Malbu podle agentury Reuters objevili kriminalisté v pátek v noci v západní čtvrti v brazilském největším městě. Více informací ale policie neposkytla.

Obraz "Minotaurus, piják a ženy" z roku 1933 ukradli spolu s dalšími třemi obrazy 12. června tři ozbrojení lupiči ze státní obrazárny Pinacoteca. Policie dosud dopadla pouze dva z nich, třetí stále uniká.

Kromě nalezeného Picassova obrazu si zloději také odnesli jeho rytinu Malíř a modelka a díla dalších dvou známých brazilských umělců. Tyto obrazy již policie vypátrala.

Čtěte více: Bankovní lupiči přivedli policii ke kradenému Picassovi

Rytina Malíř a modelka byla objevena nedávno. A to díky odposlechům, které byly původně zaměřené na muže plánující krádež bankomatu a přepadení banky.

Malíř, sochař i keramik Pablo Picasso (1881-1973) byl jedním z nejplodnějších a nejuznávanějších umělců 20. století. Jeho díla patří dnes mezi nejdráže prodávaná na světě. Pro jejich věhlas jsou však podle odborníků téměř neprodejná na černém trhu s uměleckými předměty.

 

Právě se děje

Další zprávy