Bankovní lupiči přivedli policii ke kradenému Picassovi

pra
20. 7. 2008 18:03
Vzácný obraz byl schován jen v igelitce

Sao Paulo - Policejní odposlechy sledující plánovanou loupež bankomatu přinesly nečekaný objev. Brazilské policisty dovedly k jednomu z Picassových obrazů, který zloději ukradli z muzea v Sao Paulu. Krádež se odehrála 12. června za bílého dne.

Z odposlechů, které byly původně zaměřené na muže plánující krádež bankomatu a přepadení banky, policisté získali i informace o nedávné krádeži dvou děl Pabla Picassa. Díky nim objevili rytinu Malíř a modelka a zatkli muže, který je z krádeže Picassových děl podezřelý.

"Byli jsme velmi překvapeni. Sledovali jsme zadrženého a dva další muže, protože jsme měli zprávy o připravovaném přepadení. A oni se v zachycených telefonických rozhovorech zmínili o Picassově obrazu," řekl agentuře AP policejní inspektor Cesar Carlos Dias.

Zatčený třiatřicetiletý muž dílo z roku 1963 schovával v podkrovní místnosti jen v igelitovém pytli. První posudky však ukazují, že i přesto je obraz v pořádku.

Ze státní obrazárny Estacao Pinacoteca v brazilském Sao Paulu 12. června zmizely celkem čtyři obrazy. Kromě nalezeného Picassova obrazu se jednalo o další jeho rytinu a díla dalších dvou brazilských umělců.

Cenu odcizených děl obrazárna odhadla na více než 600 tisíc dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy