Šifra mistra Leonarda 2? Už píší scénář

gra
27. 11. 2006 14:45
Los Angeles - Akiva Goldsman začal pracovat na scénáři, který má znovu vdechnout život Robertu Langdonovi.

Scenárista do filmové podoby převedl i knihu Dana Browna Šifra mistra Leonarda, kde harvardský profesor a expert na symboly pátrá po potomcích Ježíše Krista.

Goldman, který za pokračování dostane 3,8 milionu dolarů, serveru Hollywood.com řekl, že příběh bude založen na knize Andělé a démoni, která Šifře předcházela. Diváci ovšem budou sledovat děj, který na Šifru volně naváže.

Silas (Paul Bettany)
Silas (Paul Bettany) | Foto: Falcon

V Andělech a démonech nejde o nic menšího než antihmotu a začíná vraždou jednoho z jejích objevitelů.  Vrah si odnesl část z mrtvého... jeho oko. A na hrudi má oběť vypálený znak dávno zaniklého satanistického bratrstva. Proto je povolán Langdon.

Na otázky, jestli se v chystaném snímku opět v jeho roli objeví Tom Hanks a kdo by měl film režírovat, je ještě brzy; projekt je zatím ve fázi příprav.

Román Šifra mistra Leonarda tvrdí, že Ježíš byl ženatý s Máří Magdalenou a že jejich potomci stále žijí. Katolická organizace Opus Dei se to snaží udržet i za cenu zločinu.

Námět udělal knize dobrou reklamu,  ve světě si ji koupilo už přes 46 milionů čtenářů. Z Browna se stal bohatý spisovatel, ale musel čelit i obvinění z plagiátorství, které proti němu vznesli Michael Baigent a Richard Leigh, dva ze tří autorů knihy Svatá krev a svatý grál z roku 1982.

V té se zabývají teoriemi, že Ježíš a Máří Magdaléna byli manželé, měli dítě a jejich potomci dodnes žijí. Britský Nejvyšší soud jejich žalobu zamítl.

Filmová adaptace Šifry měla premiéru v květnu s  ambicemi nejočekávanějšího filmu roku, další reklamu mu udělaly protesty katolíků i zákazy promítání v některých zemích.

U kritiky sice snímek propadl, přesto doposud vydělal přes 750 milionů dolarů. Další jistě přibudou z DVD, které právě vychází.

 

Právě se děje

Další zprávy