Foto: Poslední šance vidět barokní palác před rekonstrukcí. Vystavují v něm studenti

Foto: Poslední šance vidět barokní palác před rekonstrukcí. Vystavují v něm studenti
Jednotlivá díla jsou opět site-specific, což znamená, že vznikla přímo na míru tomuto prostoru.
"Studentům jsme letos nedali jednotné téma k pojednání, Pokoje 2023 tak jsou svobodným prostorem pro prezentaci uvažování současné generace studentů a studentek uměleckých oborů," říká ředitelka akce Rebeka Pojarová. Podle ní lze v letošních projektech přesto vypozorovat určité tematické linky. "Vícekrát se například objevuje téma různých podob budoucnosti nebo práce, které si pohrávají s motivem domova či sentimentu po bezstarostném dětství," zmiňuje Pojarová.
Barokní palác koncem roku čeká rekonstrukce, výstava tak pro veřejnost představuje poslední možnost vidět ho v současné podobě.
Z téměř padesátky děl přihlášených do otevřené výzvy pořadatelé vybrali návrhy zastupující 13 škol. Jsou mezi nimi Vysoká škola uměleckoprůmyslová a České vysoké učení technické v Praze, Západočeská univezita v Plzni, zlínská Univerzita Tomáše Bati, fakulty umění Vysokého učení technického v Brně či Ostravské univerzity nebo FAMU a DAMU.
Foto: ČTK
ČTK ČTK
12. 11. 2023 19:26
V barokním Paláci Hrzánů z Harasova, který se nachází v pražské Celetné ulici, začal další ročník výstavy mladého umění Pokoje. Potrvá do příští neděle 19. listopadu. Představuje tvorbu studentů ze 13 českých vysokých škol i dalších účastníků ze zahraničí.
 

Právě se děje

Další zprávy