Nejvíce nominací na cenu Emmy získal Boj o moc, předávání se možná bude muset odložit

ČTK ČTK
12. 7. 2023 20:48
Nejvíce nominací na americkou televizní cenu Emmy tuto středu získal seriál Boj o moc, následovaný dobrodružným akčním snímkem The Last of Us a komediálním dramatem Bílý lotos. Dohromady seriály z díly HBO získaly 74 nominací. Stín na nadcházející vyhlášení cen ale vrhá stávka v Hollywoodu, k níž by se nově mohli připojit i herci, píše agentura AP.
Seriál Boj o moc IV: Sarah Snook coby Siobhan, Kieran Culkin v roli Romana a Jeremy Strong jako Kendall.
Seriál Boj o moc IV: Sarah Snook coby Siobhan, Kieran Culkin v roli Romana a Jeremy Strong jako Kendall. | Foto: Claudette Barius

Mezi nominanty za nejlepší herecký výkon jsou mimo jiné Jenna Ortegová, Jennifer Coolidgeová či Pedro Pascal. V kategorii nejlepší komediální seriál se o cenu budou ucházet snímky Ted Lasso, Medvěd či Základka Willarda Abbotta. V kategorií nejlepší drama jsou nominovány mimo jiné seriály Koruna o britské královské rodině či Rod Draka, prequel Hry o trůny.

Zda se letošní předávání cen 18. září uskuteční podle plánu, nicméně vzhledem k pokračující stávce hollywoodských scenáristů není jasné. Stávka začala v květnu poté, co se scenáristé s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách.

Televizní akademie a vysílací stanice Fox podle časopisu Variety jednají o tom, zda ceremoniál přesunout na listopad nebo dokonce na leden. Filmový průmysl čeká, zda se tento týden ke stávce scenáristů připojí herecké odbory, což by fakticky zastavilo všechny významné hollywoodské akce.

 

Právě se děje

Další zprávy