Nakladatelství zveřejnilo název Murakamiho nového románu

AP
1. 3. 2023 12:11
Nakladatelství zveřejnilo název Murakamiho nového románu

Nový román světoznámého japonského spisovatele Harukiho Murakamiho se jmenuje Město a jeho nejisté zdi, japonsky vyjde 13. dubna a čítá 1200 stran. Napsala to agentura AP s odkazem na nakladatelství Šinčóša. To zatím čtenáře napíná s podrobnějším nástinem děje. "Musí se dostat do města. Ať se stane cokoliv. Zamčený příběh se tiše dává do pohybu, jako by se v odlehlém archivu probouzely a začínaly odvíjet staré sny," uvádí jen záhadně nakladatelství. Podle něj Murakamiho čtenáři rádi otevírají knihu svého oblíbeného autora, aniž by tušili, o čem je, a proto není radno prozrazovat více.

Novinka se jmenuje takřka stejně jako autorova pozapomenutá próza Město a jeho nejistá Zeď, kterou roku 1980 otiskl literární časopis. Vyprávěla o anonymním hrdinovi, jenž se dozvídá o městě obklopeném vysokými zdmi, v němž existuje knihovna, v té knihovně žije dívka a ta se stará o staré sny. Část tohoto příběhu již romanopisec zužitkoval v knize Konec světa & Hard-boiled Wonderland.

Čtyřiasedmdesátiletý spisovatel naposledy v roce 2017 publikoval román Komturova smrt, který v překladu Tomáše Jurkoviče vydal Odeon.

 

Právě se děje

Další zprávy