Albatros Media získal podíly ve společnostech Yabyrinth a Elibro

ČTK ČTK
3. 5. 2023 7:38
Albatros Media získal podíly ve společnostech Yabyrinth a Elibro

Nakladatelský dům Albatros Media získal podíly ve společnostech Yabyrinth a Elibro provozujících e-shopy. Posiluje také v oblasti cizojazyčné literatury a vstoupil do segmentu vracení půjčených knih do oběhu.

Ve společnosti Yabyrinth skupina získala podíl 90 procent, ve firmě Elibro pak 30 procent. Výši transakce nesdělila. "Na českém knižním trhu jsou patrné tři hlavní nové trendy. Posiluje formát audioknih, raketově stoupá zájem o vracení použitých knih do oběhu a roste popularita cizojazyčné literatury," vyjmenovává Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media. Podle něj vybrané společnosti v těchto oblastech úspěšně působí. Yabyrinth od roku 2015 působí na trhu anglicky psané literatury a hudebních i filmových nosičů, Elibro od roku 2018 vykupuje knihy v Česku a na Slovensku.

Produkce skupiny Albatros Media pokrývá téměř 20 procent českého knižního trhu. Vedle 18 samostatných nakladatelství vlastní také vydavatelství audioknih Voxi, výrobce knih pro export B4U Publishing, službu pro začínající autory Pointa.cz nebo e-shop nabízející papírové a elektronické knihy i audioknihy.

 

Právě se děje

Další zprávy